Felfázás kezelése tőzegáfonyával

A nők igen nagy hányada szenved élete során legalább egyszer a felfázás, vagyis a heveny hólyaggyulladás tüneteitől. A gyakran visszatérő hólyaggyulladás hosszú távon okozhat vedemedencegyulladást, amennyiben a gyulladást okozó baktériumok felkúsznak a vesékig. A vesemedencegyulladás erős fájdalommal, magas lázzal, hányingerrel, esetenként hányással jár és minden esetben antibiotikus kezelést igényel. Éppen ezért fontos, hogy a felfázást megelőzzük, illetve a tünetek megjelenésekor azonnal elkezdjük kezelni.

A tőzegáfonya előnyei 2.

A hólyaggyulladás tünetei

A tünetek igen jellegzetesek, könnyen felismerhetőek. Gyakori az éles, alhasi fájdalom, a csípő vizelés, a gyakran jelentkező vagy folyamatos vizelési inger, aminek köszönhetően a beteg gyakran látogatja a mosdót, ám csak kis mennyiségű vizeletet képes üríteni. A vizelet véressé válhat, ebben az esetben - a benne megjelenő vér mennyiségétől függően - lehet narancsszínű, piros vagy barnás árnyalatú. Amennyiben a beteg sok folyadékot fogyaszt, nap végére kitisztulhat a vizelet, de másnapra sokszor újra véres a vizelet.

Súlyosabb gyulladás esetén jelentkezhet láz, hidegrázás, ilyenkor azonnal forduljunk orvoshoz!

Előfordulásának okai

Nők esetében leginkább az E.coli számlájára írható a hólyaggyulladás. Ez a baktérium a széklettel távozva nyomot hagy a végbél környékén, ahonnan át tud telepedni a gátra, onnan pedig képes bejutni a húgycsőbe, majd a húgyhólyagba. A hólyag falán megtapad, majd elszaporodik, gyulladást okoz. Kialakulásának valószínűsége nemi érintkezés során a legnagyobb, mivel ilyenkor a hüvely kémhatása megváltozik, ezzel utat engedve a kórokozóknak a húgycsőig.

Vesekövesség vagy vesehomok ürítésével is együtt járhat a hólyaggyulladás, ebben az esetben a kövek szanálása a megoldás.

Kezelése

A kezelés során a baktérium kiirtása és a panaszok megszüntetése a legfontosabb, gyógyulás után pedig a betegség visszatérésének megelőzése.

Enyhe, antibiotikus kezelést nem igénylő fertőzés esetén megoldás lehet a tőzegáfonya, a D-mannóz, gyógyteák közül pedig szóba jöhet a medveszőlőlevél tea, a csalán tea, az aranyvessző tea vagy a mezei zsurló teája. Általános gyulladáscsökkentőként a kezelés alatt fogyaszhatunk zsályateát is.

Tőzegáfonyás termékek rendelése

Interherb NAPI1Tőzegáfonya Extraktum 150 mg kapszula 30 db

Interherb NAPI1 Tőzegáfonya Extraktum 150 mg kapszula 30 db

Az amerikai Tőzegáfonya antocián típusú flavonoid vegyületekben gazdag.

Ár: 2530 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!