Felfázás kezelése tőzegáfonyával

A nők igen nagy hányada szenved élete során legalább egyszer a felfázás, vagyis a heveny hólyaggyulladás tüneteitől. A gyakran visszatérő hólyaggyulladás hosszú távon okozhat vedemedencegyulladást, amennyiben a gyulladást okozó baktériumok felkúsznak a vesékig. A vesemedencegyulladás erős fájdalommal, magas lázzal, hányingerrel, esetenként hányással jár és minden esetben antibiotikus kezelést igényel. Éppen ezért fontos, hogy a felfázást megelőzzük, illetve a tünetek megjelenésekor azonnal elkezdjük kezelni.

A tőzegáfonya előnyei 2.

A hólyaggyulladás tünetei

A tünetek igen jellegzetesek, könnyen felismerhetőek. Gyakori az éles, alhasi fájdalom, a csípő vizelés, a gyakran jelentkező vagy folyamatos vizelési inger, aminek köszönhetően a beteg gyakran látogatja a mosdót, ám csak kis mennyiségű vizeletet képes üríteni. A vizelet véressé válhat, ebben az esetben - a benne megjelenő vér mennyiségétől függően - lehet narancsszínű, piros vagy barnás árnyalatú. Amennyiben a beteg sok folyadékot fogyaszt, nap végére kitisztulhat a vizelet, de másnapra sokszor újra véres a vizelet.

Súlyosabb gyulladás esetén jelentkezhet láz, hidegrázás, ilyenkor azonnal forduljunk orvoshoz!

Előfordulásának okai

Nők esetében leginkább az E.coli számlájára írható a hólyaggyulladás. Ez a baktérium a széklettel távozva nyomot hagy a végbél környékén, ahonnan át tud telepedni a gátra, onnan pedig képes bejutni a húgycsőbe, majd a húgyhólyagba. A hólyag falán megtapad, majd elszaporodik, gyulladást okoz. Kialakulásának valószínűsége nemi érintkezés során a legnagyobb, mivel ilyenkor a hüvely kémhatása megváltozik, ezzel utat engedve a kórokozóknak a húgycsőig.

Vesekövesség vagy vesehomok ürítésével is együtt járhat a hólyaggyulladás, ebben az esetben a kövek szanálása a megoldás.

Kezelése

A kezelés során a baktérium kiirtása és a panaszok megszüntetése a legfontosabb, gyógyulás után pedig a betegség visszatérésének megelőzése.

Enyhe, antibiotikus kezelést nem igénylő fertőzés esetén megoldás lehet a tőzegáfonya, a D-mannóz, gyógyteák közül pedig szóba jöhet a medveszőlőlevél tea, a csalán tea, az aranyvessző tea vagy a mezei zsurló teája. Általános gyulladáscsökkentőként a kezelés alatt fogyaszhatunk zsályateát is.

Tőzegáfonyás termékek rendelése

D-Mannose por 85g (NOW)

D-Mannose por 85g (NOW)

100%-osan tiszta, természetes eredetű d-mannóz tartalmú porkészítmény a húgyútak egészségéért.

Ár: 8990 Ft
Megnézem

Interherb NAPI1Tőzegáfonya Extraktum 150 mg kapszula 30 db

Interherb NAPI1 Tőzegáfonya Extraktum 150 mg kapszula 30 db

Az amerikai Tőzegáfonya antocián típusú flavonoid vegyületekben gazdag.

Ár: 2295 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!