A leszüretelt tőzegáfonya bogyóinak közel 95%-a feldolgozott formában kerül piacra, nyersen csak a maradék 5%-a. Általában gyümölcsléként, különböző italok formájában, szószokban és aszalt formában találkozunk vele.
A tőzegáfonyából készült italt általában cukrozzák vagy valamilyen módon édesítik, hogy savanyú ízét enyhítsék. Sokszor más gyümölcslevekkel keverve fogyasztják. Unciánként egy teáskanál cukrot vagy nyírfacukrot keverve a tőzegáfonya levéhez sokkal élvezhetőbbé válik annak íze.
Gyakran készítenek a tőzegáfonyából kompótot, zselét vagy áfonyamártást. Az ilyen fogásokat hagyományosan a sült pulyka mellé kínálják, ami sosem hiányozhat a hálaadás ünnepi asztaláról.
A tőzegáfonya bogyóját sütéshez is felhasználják, sokszor ezzel ízesítenek muffinokat, kekszeket és süteményeket. Ritkább esetben előfordul, hogy a profi séfek a tőzegáfonyának a levét használják fel arra, hogy a sós ételeknek enyhe fanyarságot kölcsönözzenek például a levesek és a pörköltek esetében.
A friss áfonyát le is lehet fagyasztani és akár 9 hónapon át fel is használhatjuk a különböző receptekben.
Az Egyesült Államokban jellemzően bort is készítenek a tőzegáfonyából, de Kanadában is találunk ilyen termékeket.
A tőzegáfonya tápanyagtartalma 100 grammban (zárójelben a napi ajánlott mennyiség százalékos aránya található)
Tőzegáfonyával, C-vitaminnal és D-mannózzal a húgyutak egészségéért.
Mindazoknak, akik kiemelt figyelmet fordítanak a húgyutak egészségének megőrzésére. extra magas tőzegáfonya tartalom tablettánként
Cys-Control Forte egy tőzegáfonya, D-mannóz és csarab valamint bifidobaktérium tartalmú étrend-kiegészítő cukorral és édesítőszerrel.